Selvhjælpsgrupper i Fredericia…

Når man har depression eller angst, isolerer man sig mere og mere fra alle sociale sammenhænge. Ens selværdsfølelse er ikke eksisterende, ens tanker er sorte – ikke fordi man vil, men fordi man ikke kan andet og man føler ikke man har noget at give andre… man er nærmest til besvær og værst af alt… “Folk” spørger til en… Og når man så efter halvandet år stadig bryder grædende sammen og fortæller, at man stadig ikke har det særlig godt… kan man bare “se blikket” (“Blikket”… er den måde folk – som ikke selv har prøvet det – kigger uforstående og undrende på… “Blikket” som også godt kan sige… arhhh… nu må du fame holde op… Nååå… Du er en af dem, som bare ikke gider arbejde (sagde en læge engang til mig… SLAM en smasker lige i hovedet… ) osv. osv.)

Det er her Frivilligcentret bla. kommer ind i billedet… Her er forskellige grupper, hvor man kan mødes med andre, som er i samme båd… Om det er depression, angst, pårørende, kræftramte eller… Det er sådan en lettelse, at der er flere “af ens slags”. Og som jeg har skrevet i anden sammenhæng… Ordsproget: Lige børn leger bedst… får en hel ny betydning… Skøøønt ikke at være alene…

 

FrivilligcenterFredericia

Frivilligcenter Fredericia – er til for dig…

… der mangler en at snakke med, en gruppe, et netværk eller mangler aflastning. Kan du klare det hele selv? – Ellers kan vi måske hjælpe.

Her kan du lette dit hjerte i fuld tillid: Vi har tavshedspligt og du bliver ikke registreret nogen steder. Du kan komme uanmeldt og anonymt.

… der leder efter et sted, hvor du kan yde en frivillig indsats. 

Når man vælger at hjælpe andre, glæder man ikke alene andre, men også sig selv. Frivilligheden giver gode venskaber, stærkt netværk og spreder glæde i dagligdagen. Det er selvfølgelig vigtigt at finde den rette hylde at lægge din frivillige hat på. Kom og bliv inspireret til den mangfoldige frivillighed i Fredericia…

… og for din forening, som vil have hjælp til at hverve frivillige eller til at organisere sig. 

Vores mål er at gøre foreningernes liv lidt nemmere: i giver foreningerne sparring på f.eks. fundraising og rekruttering. Foreninger kan deltage i kurser og låne lokaler til generalforsamlingen eller andre foreningsaktiviteter. Og vi synliggør det frivillige arbejde lokalt.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os eller komme forbi og få en snak eller et godt råd. 

Frivilligcenter Fredericia er:

  • midtpunktet, der skaber kontakt mellem de med behov for hjælp og dem, som gerne yder hjælp på frivillig basis.
  • den lokale platform for frivillig social indsats
  • stedet, hvor foreninger og frivillige mødes
  • stedet, hvor unge, der ønsker at yde en frivillig indsats kan henvende sig
  • de lokale grosted for nye projekter og initiativer på det frivillige område
  • en selvstændig og uafhængig forening

Besøg os på: 

Vores hjemmeside… eller

Facebook

Vendersgade 63 eller ring på 7210 6770

 

Dette indlæg blev udgivet i Angst, Depression, Uncategorized. Bogmærk permalinket.