Hvor kan du søge hjælp…

Egen læge

Når din egen praktiserende læge har åbent, skal du kontakte ham/hende, hvis du er syg.

Lægevagten

Lægevagten træder til, når din egen praktiserende læge har lukket. Du skal kontakte lægevagten 7011 0707, hvis du ikke kan vente, til din egen praktiserende læge har åben.

Præst

Præster rådgiver ikke kun i religiøse spørgsmål, men kan også være gode at snakke med i krisesituationer. Derfor kalder man dem også sjælesørgere. De er vant til at håndtere fødsel, død, parforholdsproblemer og andre følelsesprægede situationer. Egentlig terapi er de normalt ikke uddannet til.

Psykiatrisk skadestue

I Region Midtjylland og Region Nordjylland skal du have en henvisning fra en læge, før du kan tage på psykiatrisk skadestue. Følg vejledningen for den psykiatriske skadestue tættest på dig, som du kan finde på sundhed.dk:

Foreninger… både for den “ramte” og pårørende

Rådgivning & støtte

DepressionsLinien tlf. 3312 4774.

DepressionsLinien er et tilbud til patienter og pårørende, der ønsker at tale med et medmenneske, der forstår.

Ved telefonen sidder frivillige, der har erfaring med at have en depression eller bipolar lidelse og/eller med at være pårørende.

DepressionsLinien har åbent søndag til fredag kl. 19-21 – undtagen på helligdage.  Læs mere…

Livslinien

Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 7020 1201 alle årets dage fra kl. 11-04.   Læs mere…

Psykiatri Fonden

Ring 3925 2525 for rådgivning om psykiske problemer. Læs mere…

“Dit akut tilbud”

Var nede i Frivillig Huset i Fredericia i dag (fantastisk sted – fortæller om det senere…). Jeg snakkede med en rigtig sød dame fra kontoret. Jeg spurgte, om hun ikke havde noget materiale om “Frivillig Huset”, for jeg havde rigtig svært ved at finde stedet, når jeg googlede… Jeg fortalte om min blog og hun sagde: Vi har lige fået noget nyt materiale hjem på “Dit akut tilbud”, hvor du kan henvende dig, hvis du oplever akut krise.

Jeg små-jokede… og sagde: er det ligesom de andre telefon linjer, som jeg kan ringe til, hvis jeg får det skidt en hverdag mellem kl. 16 og 18? 🙂

Nej nej… sagde hun. Det er døgnet rundt, 365 dage om året. Man kan ringe, møde personligt op, der er mulighed for overnatning og man kan få hjælp til at finde vejen videre.

Godt gået 🙂 Fredericia og Middelfart kommune.

AKUT-TELEFON 2572 4017 (døgnåben) eller Læs mere…

PsykInfo: 

Vidste du, at du ikke behøver tage turen til Middelfart, hvis du har behov for at tale med en af vores rådgivere? En gang om måneden er der nemlig også åben rådgivning ti forskellige steder i regionen, hvor man kan møde op og få en personlig samtale med en PsykInfo-rådgiver. Fx i Tønder, Svendborg eller Esbjerg. Rådgivningen er gratis og varetages af medarbejdere, som er uddannet inden for psykiatri- og socialområdet. Alle henvendelser er anonyme, og vi har tavshedspligt. Du kan læse mere om tid og sted via linket.

Derudover er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til vores telefonrådgivning på 9944 4546. Telefonen er åben alle hverdage kl. 9.30 – 14.30 (torsdag kl. 13.30 – 17.30).

Rådgivning i Esbjerg, Varde, Brørup, Tønder, Aabenraa, Haderslev, Fredericia, Vejle, Svendborg og Augustenborg – her kan du ikke bestille tid, men skal blot møde op i åbningstiden.
PSYK-INFO.REGIONSYDDANMARK.DK|AF TENNA NYGAARD ASMUSSEN

Læs mere…

Selvhjælpsgrupper i Fredericia

Når man har depression eller angst, isolerer man sig mere og mere fra alle sociale sammenhænge. Ens selværdsfølelse er ikke eksisterende, ens tanker er sorte – ikke fordi man vil, men fordi man ikke kan andet og man føler ikke man har noget at give andre… man er nærmest til besvær og værst af alt… “Folk” spørge.. Læs mere…