Tag din angst i hånden!

Karina Lubarski har selv lidt voldsomt af angst og panikanfald. Her giver hun en række meget konkrete og detaljerede råd til håndtering af forskellige typer angst. 

tag-din-angst-i-handen_01-1200x520

 

 

 

Af Karina Lubarski

Mit kendskab til angst
Jeg har haft generaliseret angst, siden jeg var ganske lille uden at vide det, og har lidt voldsomt af panikanfald fra jeg var 39 år, udløst af en traumatiserende skilsmisse, hvor jeg blev alenemor til tre drenge og pludselig efter 17 års ægteskab skulle klare mig selv og gøre op med alle mine glansbilleder og idealer. Samtidig bankede alle mine gamle traumer og skeletter på døren, dem jeg havde prøvet at løbe fra hele livet. Jeg led så voldsomt af angst, at jeg i måneder var sengeliggende og nærmest intet kunne. Jeg har i perioder flere gange om dagen troet, at jeg skulle dø og troet, at jeg aldrig kunne passe mine børn igen. Jeg har kastet piller i mig for at blive “normal” bare for at opdage, at jeg intet psykofarmaka tålte. Jeg har været ved at gå til i depression og sorg over ikke at fungere. Jeg har været på randen af psykose og har i perioder ligget søvnløs i uger med en krop, der føltes som en hvepserede, og hvor jeg ikke kunne genkende mig selv og min krops reaktioner. Guderne må vide, hvad jeg snart ikke har prøvet af symptomer indenfor angst.

Sådan er det heldigvis ikke mere. Jeg har gennem de sidste fem år arbejdet med min angst. Både ved at bruge oceaner af tid på at læse mig til en forståelse af hvilke mekanismer, der er i spil gennem min uddannelse som psykomotorisk terapeut, men også ved at afprøve alverdens metoder og værktøjer til at cope med min angst. Jeg ved, hvor invaliderende og altødelæggende den kan være, og derfor ønsker jeg at dele ud af min skattekiste og hive nogen af de bedste indsigter og værktøjer frem, som kan lindre de… Læs hele artiklen…Læs også “Min livshistorie”… Læs også “Min værktøjskasse”…

Dette indlæg blev udgivet i Angst, Depression. Bogmærk permalinket.